Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

6 - 7
ArenaHallen
26 februari 2011
16:00

Östra SK Jönköping

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - Östra SK Jönköping

Kan man vara nöjd efter en förlust?
Oavsett vilket så var det åtminstone svårt att vara missnöjd efter matchen mot serieledande Östra, speciellt som matchen artade sig.

* * *

Östra äntrade Arenahallen med tio raka trepoängare i bagaget och få motsade sig knappast det faktum att en elfte skulle inkasseras. Efter tio minuters spel talade egentligen ingenting för att ett sådant scenario inte skulle inträffa. Östra spelade ut hemmalaget efter noter och visade prov på ett anfallsspel som överglänser allt annat i division I västra med råge. Men efter chockstarten jobbade sig hemmalaget allt mer in i matchen och man gnetade och slet på sedvanligt manér. Det var knappast med finess eller briljans som Tygriket så småningom lyckades äta sig ifatt, men som tur är delas inga skönhetspoäng ut denna säsongen heller.

* * *

Att Östra leder serien välförtjänt kan knappast någon av de 330 förtappade själar som besökte Arenahallen denna lördagseftermiddag motsätta sig. De spelade med ett lugn, en målmedvetenhet och ett självförtroende som kännetecknar just ett topplag i medvind. Kryddat med några riktiga klasspelare där inte minst kaptenen Henrik Samuelsson sticker ut över mängden har Östra allt vad som krävs för att ta steget upp till Allsvenskan. Det enda som egentligen skulle kunna förhindra att så blir verklighet är att spelarna själva inte skulle vara beredda att göra den uppoffring som ett avancemang innebär. Å andra sidan gick det inte att skönja några sådana tendenser i matchen mot Tygriket. Det mesta talar alltså för att Östra kan fira en välförtjänt serieseger om några veckor.

* * *

Tygriket är inte, har aldrig varit och kommer förmodligen heller aldrig att bli ett lika spelskickligt och offensivfrejdigt lag som Östra. Däremot har laget andra kvalitéer som icke är att förakta. För den moral och den kampvilja man visat upp under våren kan bära riktigt långt. Vad gäller just den biten har Tygriket förmodligen seriens högsta högstanivå. Det gäller bara att kunna plocka fram denna inställning i match efter match och det har man inte lyckats med sett över hela säsongen. Tendensen är dock positiv och laget har skaffat sig ett fint utgångsläge för att lyckas bärga ett nytt kontrakt.

* * *

För två veckor sedan slog Biffen upp en bristning i baklåret. Då läkeköttet inte är av bästa vigör efter närmare tjugo års innebandyspelande, missade han därför matchen mot Vänersborg föregående helg. Men då det vankades match mot serieledarna inför storpublik kunde inte den spelskicklige veteranen hålla sig vid sidan om. Hårt bandagerad bet han därför ihop och beslöt sig för att göra ett tappert försök. Klippet i steget var kanske inte av yppersta världsklass med i övrigt gjorde han en stabil insats på sin backposition som vanligt. Men efter halva matchen grinade oturen den gode Biffen i ansiktet på ett osedvanligt lumpet vis. Han sträckte nämligen det andra låret och kom linkandes till båset med en min som talade klarspråk. Han hade förbannat ont rent ut sagt. Men vek han ner sig för det? Inte en chans. En hård linda även runt detta lår och sedan ut och gnugga igen. Att han sedan knappt lyckades ta sig över sargen när det vankades byte är en helt annan historia. Biffens inställning får statuera exempel på hela lagets insats denna match. Man kommer långt med lite vilja och jävlaranamma. Eller vad säger du He-Man?

* * *

Föreningen slog på stort och öppnade upp portarna till Arenahallen och en hel dag i innebandyns tecken. Fri entré, diverse kringaktiviteter och två matcher med klubbens representationslag stod på menyn. Därför var det kul att såpass många åskådare slöt upp och stöttade lagen och hela föreningen. Att det sedan bjöds på en rafflande tillställning i publikens smak kan knappast varit till en nackdel.

* * *

Matchfakta:
IBK Tygriket 99 - Östra SK Jönköping 6-7 S.D (2-4, 1-2, 3-0, 0-1)

0-1
0-2
0-3
1-3 Adam Myrman (Simon Ericsson)
2-3 Simon Ericsson (Björn Andersson)
2-4
2-5
3-5 Adam Myrman (Fredrik Johansson)
3-6
4-6 David Kristensson (Kristoffer Arvidsson)
5-6 Mikael Laurén (Andreas Ljunggren)
6-6 Mikael Laurén (Andreas Ljunggren)
6-7

Skott: 24-29
Publik: 330
Utv: TT99 2x2, ÖSK 2x2
Domare: Johan Cronqvist & Lars-Göran Nilsson

Hôven

*** Larre
** Olle
* Muggen
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Adam Myrman 1 2 0 0 2
Andreas Ljunggren 1 0 2 0 2
David Kristensson 1 1 0 0 1
Björn Andersson 1 0 1 0 1
Fredrik Johansson 1 0 1 2 1
Kristoffer Arvidsson 1 0 1 0 1
Daniel Gripestam 1 0 0 2 0
Jesper Sunnerås 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 13 nov 2010, 17:00 Östra SK Jönköping - IBK Tygriket 99 9 - 4